Rondleiding

In het zomerhalfjaar (april t/m september) bieden we rondleidingen op het bedrijf.

Ons bedrijf draait om primaire productie: wol, fok/verkoop en scheerdiensten. U kan bij ons niet wandelen met alpaca’s of knuffelsessies houden. Wat wij wel bieden is een blik binnen in een alpacabedrijf, toelichting over de dieren, en een gegidste wandeling midden tussen een kudde van 50 alpaca’s.

Een rondleiding begint met een kop koffie/thee/fris met een koek waarbij kort wordt verteld over de dieren, de huisvesting, de wol en de geschiedenis van het bedrijf. Daarna begint het hoofdonderdeel: een wandeling naar buiten op de vlakte met de dieren. U kan midden tussen de dieren staan en een aantal makke dieren aanraken en voederen uit de hand. Tijdens het veldgedeelte krijgt u aanvullende informatie en is er uitgebreid ruimte om alle vragen kunnen stellen die u wil.

Rondleidingen in de weide 

Terug in de stal volgt uitleg over de scheerprocedure, de scheerapparatuur en we sluiten af met het tonen van wol en enkele wolproducten. U krijgt de kans om aan de wol te voelen en enkele producten van dichtbij te bekijken. U ziet het bedrijf precies zoals het is, inclusief een stal waarin geleefd wordt door de dieren en waarin dus wel eens wat los stro, keutels of een rommelige stapel voer liggen.

De rondleidingen hebben een informeel karakter (zie de foto’s). We kunnen de inhoud en het niveau aanpassen aan de leeftijd en de achtergrond van de toehoorders. Rondleidingen zijn kindvriendelijk (er kan op worden aangepast) en zelfs rolstoelvriendelijk, m.u.v. de toiletmogelijkheid. Een rondleiding duurt in totaal circa anderhalf uur, soms langer als iedereen zich vermaakt in de weide. Honden zijn niet welkom omdat zij de dieren schrik kunnen aanjagen.

Rondleidingen zijn op afspraak

De maximale groepsgrootte is 12 tot 15 personen per rondleiding. Dat heeft te maken met de zitruimte waar vooraf een kop koffie of thee kan worden genuttigd en ook met bevindingen rond de tijd die de gids kan maken voor vragen en maatwerk. Groepen worden samengesteld uit aanmeldingen tot een maximum van circa 15 personen per keer. Bent u met één gezelschap dat groter is, dan is een grotere groep wel mogelijk. In overleg komen we daar wel uit.

De rondleidingmomenten zijn normaal gesproken op woensdagmiddag 14.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur. In overleg is soms een ander moment te regelen, afhankelijk van of wij bij onze andere werkzaamheden een rondleiding kunnen inpassen.

Bij interesse kunt u hier contact met ons opnemen.

Guided tours in English are possible but only as a dedicated service on request. We do not combine English and Dutch in the same tour to avoid inconveniences with other participants or children not able to understand English.

Tarief voor rondleidingen

€ 5,- per persoon

Bij dit bedrag is een koek, onbeperkt koffie of thee, en fris voor kinderen inbegrepen. Tevens mogen kinderen t/m vier jaar altijd gratis mee.