Fok/verkoop

Breegroen Alpaca focust zich hoofdzakelijk op vermeerdering: onze vaste kudde blijft op het eigen bedrijf, maar van de jongen wordt een groot gedeelte verkocht.

Belangrijk is dat jonge dieren vóór ze verkocht kunnen worden eerst een onbezorgde jeugd bij de moeder hebben. We mikken erop dat ze in de voorzomer worden geboren en na hun geboorte houden wij de jonge dieren minimaal tot het volgend voorjaar (ongeveer negen maanden) bij hun moeder in de kudde, samen met alle andere geboren jongen. Zo kunnen ze zogen, met elkaar optrekken en met weinig stress opgroeien. Vanaf ongeveer april kunnen ze dan naar een nieuwe eigenaar.

Alpaca's in bloemenweide Breegroen Alpaca

Soms hebben we ook wel eens tweejarige dieren te koop. We focussen echter op éénjarige dieren, geboren in de zomer voorafgaand aan verkoop.

Meer informatie? Of vrijblijvend eens komen kijken?

Het aanbod is sterk variabel, ook van jaar tot jaar. Bij interesse kunt u het beste informeren via telefoon of email. U kunt ook een afspraak maken om een bezoek aan het bedrijf te brengen om een indruk op te doen. We staan u graag te woord.