Breegroen Alpaca
Huacaya- en Suri-alpaca's, scheren, wol en meer

Dierverkoop

Breegroen Alpaca focust zich hoofdzakelijk op vermeerdering: onze vaste kudde blijft op het eigen bedrijf, maar van de jongen die ze krijgen wordt een groot gedeelte verkocht.

Belangrijk is daarbij dat jonge dieren vóór ze verkocht kunnen worden eerst een onbezorgde jeugd bij de moeder hebben. Ze worden in de voorzomer geboren en na hun geboorte houden wij de jonge dieren minimaal tot het volgend voorjaar (ongeveer tien maanden) bij hun moeder in de kudde, samen met alle andere geboren jongen. Zo kunnen ze zogen, met elkaar optrekken en met weinig stress opgroeien. Vanaf ongeveer april worden ze dan te koop aangeboden.

Alpaca's in bloemenweide Breegroen Alpaca

Soms hebben we ook wel eens tweejarige dieren te koop. We focussen echter op éénjarige dieren, geboren in de zomer voorafgaand aan verkoop.

Meer informatie over het (wisselende) actuele aanbod? Of vrijblijvend eens komen kijken?

Bij interesse kunt u informeren via telefoon of email, maar u kunt ook een bezoek aan het bedrijf brengen om een indruk op te doen. We staan u graag te woord.

Breegroen Alpaca
Jongbloedvaart 1
7845 TL Holsloot
Nederland

(+31) 0591-564136

Zoekt u alpacawol?

Koop bij ons diverse tinten onbewerkte alpacawol per kilo of als gehele vacht. Puur natuur en zijdezacht. Voorraad afhankelijk van het seizoen.