Breegroen Alpaca
Huacaya- en Suri-alpaca's, scheren, wol en meer

Scheerservice

Heeft u zelf alpaca’s? Dan weet u dat het scheren enige ervaring vereist. Breegroen Alpaca biedt een scheerservice, waarbij u ook uw dieren kan laten scheren door ons. 

Breegroen Alpaca heeft mede door de omvangrijke eigen kudde een ruime ervaring in het scheren van alpaca’s en alles wat daarbij komt kijken. We zijn gericht op het scheren van het dier zelf, maar op het behoud van een kwalitatief zo mooi en intact mogelijke vacht. We bieden de dienst om ook uw dieren voor u te scheren.

 

Thuisservice of bij ons op het bedrijf

Wanneer u dieren wilt laten scheren zijn er twee mogelijkheden: bij u thuis of bij ons op het bedrijf. Deze laatste wijze heeft onze voorkeur, omdat op ons bedrijf een scheerruimte met alle benodigde apparatuur reeds aanwezig is. Bij het laten scheren op ons bedrijf komt u op afspraak langs met de dieren, waarna ze in uw bijzijn worden geschoren. Na het scheren kunt u de dieren meteen weer mee naar huis nemen, samen met de wol. Altijd gratis inbegrepen bij het scheren is een controle van de hoeven en het gebit van het dier, en wanneer het nodig is ook een behandeling daarvan.

Belangrijk om te weten:

  • Als u kiest voor scheren bij u thuis, verzoeken we of u de dieren in hun stal of klein veldje voorhanden kan hebben op het moment van scheren. Dat voorkomt vangen, rennen en extra stress voor mens en dier.
  • Dieren moeten droog zijn voordat ze geschoren kunnen worden.
  • In verband met het dierenwelzijn raden we het af om hoogdrachtige dieren te scheren.
  • Ons scheerseizoen loopt vanaf het voorjaar tot het eind van juni. Voor of na deze tijden doen we alleen spoedgevallen (maden in de vacht, calamiteiten, etc.).

 


Scheertarief bij u thuis per dier

  Per dier  € 30,-  excl. BTW
  (Voorrijkosten eenmalig € 30,- excl. BTW bij < 50 km afstand)
  

Scheertarief wanneer u met de dieren bij ons langskomt op het bedrijf

  Per dier  € 30,-  excl. BTW

 

Breegroen Alpaca
Jongbloedvaart 1
7845 TL Holsloot
Nederland

(+31) 0591-564136

Zoekt u alpacawol?

Koop bij ons diverse tinten onbewerkte alpacawol per kilo of als gehele vacht. Puur natuur en zijdezacht.

Breegroen Beelden

Bent u op zoek naar Breegroen Beelden?

Naar Breegroen Beelden