Breegroen Alpaca
Huacaya- en Suri-alpaca's, scheren, wol en meer

Welkom

Wij zijn Jaap en Bertha Nienhuis van Breegroen Alpaca.
Met ons gezin wonen we op de boerderij Breegroen, net buiten Holsloot, een klein dorpje in zuidoost-Drenthe. Alpaca’s kruisten ons pad twee jaar nadat we ophielden met het houden van melkvee.

Sinds die dag is de stal gevuld met heel andere dieren. We zijn in een andere tak van veehouderij terecht gekomen – een ander geluid, een ander seizoensritme, een heel ander leven. De weide wordt weer begraasd en we beleven veel plezier aan het houden en verzorgen van onze eigen kudde van meer dan honderd alpaca’s. Hopelijk vindt u op onze site iets waardoor u mee kan beleven waarom we alpaca’s zulke geweldige dieren vinden.

Een alpacabedrijf is nauwelijks te vergelijken met een melkveebedrijf. Op onze site kunt u een idee krijgen wat een groot alpacabedrijf om het lijf heeft. Ook kunt u vinden wat we u te bieden hebben als geïnteresseerde in wol of het zelf houden van alpaca’s. Wol- en wolproducten, scheren, dierverkoop, advies en meer.

Actuele zaken, dagelijksheden en wat we op de boerderij beleven met onze kudde kunt u vinden op onze facebookpagina.

Breegroen Alpaca
Jongbloedvaart 1
7845 TL Holsloot
Nederland

(+31) 0591-564136

Zoekt u alpacawol?

Koop bij ons diverse tinten onbewerkte alpacawol per kilo of als gehele vacht. Puur natuur en zijdezacht. Voorraad afhankelijk van het seizoen.