Breegroen Alpaca
Huacaya- en Suri-alpaca's, scheren, wol en meer

Rondleidingen

Wilt u een keer binnen kijken bij een alpacabedrijf? Dat kan! In het zomerhalfjaar (april t/m oktober) bieden we rondleidingen op het bedrijf.

Een alpacabedrijf is anders dan een melkvee- of schapenboerderij. Ook u kunt dit ervaren door een keer te genieten van een rondleiding op het bedrijf. Breegroen Alpaca biedt georganiseerde rondleidingen voor groepen. Vanaf april tot en met oktober bieden we tevens iedere maand een middag voor rondleidingen voor losse gezinnen of personen waarbij vooraf even bellen voldoende is.

Tijdens een rondleiding maakt u kennis met alle belangrijke kenmerken en onderdelen van een alpacabedrijf, de bedrijfsvoering en de werkzaamheden. Een rondleiding bestaat uit een korte presentatie waarin wordt verteld over de dieren, de huisvesting, de wol en de geschiedenis van het bedrijf. Daarna begint het excursiegedeelte over het bedrijf. U krijgt een indruk van de prachtige wol, hoe het scheren in zijn werk gaat, hoe de verzorging van de dieren in zijn werk gaat en u krijgt de kans om aan de wol te voelen of enkele producten van dichtbij te bekijken.

Uiteraard is er ruime aandacht voor de dieren zelf. Wanneer het weer het toelaat (hetgeen meestal wel het geval is), dan is een wandeling tussen de kudde in de weide standaard bij de rondleiding inbegrepen. U kunt dan midden tussen de dieren staan, een aantal makke dieren aanraken en zelfs enkele dieren uit de hand iets lekkers voederen – een bezigheid die ook erg leuk is voor kinderen.

Rondleidingen in de weide 

De rondleidingen hebben een informeel karakter en kunnen enigszins afgestemd worden op het publiek: we kunnen de inhoud, de focus, het niveau en de onderdelen aanpassen aan de leeftijd en de achtergrond van de toehoorders. Rondleidingen zijn daardoor kindvriendelijk en zelfs rolstoelvriendelijk. Er is een toiletmogelijkheid en uiteraard hebben we voldoende gratis parkeerruimte op het erf. Honden zijn niet welkom omdat zij de dieren schrik kunnen aanjagen.

Rondleidingen op twee manieren

Afhankelijk van de groepsgrootte bieden we de rondleidingen op twee manieren aan.

Gezinnen en losse geïnteresseerden: eerste zaterdag van de maand, 14.00 uur
Bent u met één gezin, een of twee geïnteresseerden of wil u met een ander, klein verband vrijblijvend zonder afspraak een rondleiding meemaken? Dan kunt u vanaf april tot en met oktober op iedere eerste zaterdag van de maand om 14.00 bij ons terecht, waarna u kunt aansluiten om samen de rondleiding te beleven met wie er nog meer zijn gekomen. (Graag wel even van tevoren bellen zodat we weten waar we op kunnen rekenen i.v.m. koffie, koek en stoelen.)

(Grote) groepen van 6+ tot maximaal 20 personen, schoolklassen of verenigingen: tijdstip op aanvraag
Bij groepen van zes tot twintig personen moeten rondleidingen van tevoren besproken worden. We kunnen dan tijdig zorgen voor voldoende koffie, versnaperingen en zitplaatsen. Daarvoor kunt u hier contact met ons opnemen. De rondleidingen voor groepen zijn bedoeld voor minimaal een stuk of zes personen per groep tot ongeveer twintig, hoewel we niet terugdeinzen voor nog grotere groepen zoals schoolklassen en verenigingen (we hebben ook wel eens groepen van meer dan veertig personen gehad). Het moment kan in overleg gekozen worden tussen 01 april en 31 oktober.

 

Van april tot en met oktober

Rondleidingen geven we uitsluitend in het warme seizoen (01 april t/m 31 oktober).
We beschikken niet over een voldoende grote verwarmde ruimte waar we u kunnen informeren en een kopje koffie aanbieden, zodat we dan in het stalgebouw zelf verblijven. Ook is het weer in de winter vaak niet geschikt om langere tijd tussen de dieren te kunnen staan, zodat we in november t/m maart geen rondleidingen geven, ook niet op afspraak. Maar ook in het warme seizoen zijn we deels afhankelijk van het weer: Nederland blijft Nederland en met het weer weet je het maar nooit, dus neemt u in alle gevallen iets warms mee om aan te trekken als het weertype erom vraagt.

Rondleidingtarief

  € 5,- per persoon
  (Een koek en een kop koffie, thee of een glas fris voor kinderen is inbegrepen.)

Breegroen Alpaca
Jongbloedvaart 1
7845 TL Holsloot
Nederland

(+31) 0591-564136

Zoekt u alpacawol?

Koop bij ons diverse tinten onbewerkte alpacawol per kilo of als gehele vacht. Puur natuur en zijdezacht.

Breegroen Beelden

Bent u op zoek naar Breegroen Beelden?

Naar Breegroen Beelden